Nowa wersja Jamendo jest online od dzis, oficjalnie i ostatecznie po polsku!
Jak juz na pewno widzieliscie, nasz player zostal bardziej praktyczny, a dodalismy newsfeed do strony glownej zarejestrowanych uzytkownikow, z informacjami o znajomych, ulubionych albumach, wiadomosciach prywatnych, itd.
Mamy jeszcze duzo roboty, na pewno bedziecie spotkali nowe funkcje, ale chyba tez kilka bug. Dziekujemy za wasza cierpliwosc z gory, i mamy nadzieje ze nowa wersja Jamendo tez wam sie spodoba !
Zachecamy do zadawania kazdych pytan o nowej wersji, o nowej funkcji,
Cześć! Wszystko wygląda bardzo ładnie ale minie sporo czasu zanim się przyzwyczaję - Jamendo zrobiło się trochę wielookienkowe ;). Swoją drogą spodziewałem się że jeszcze przez jakiś czas dostępna będzie wersja http://blue.jamendo.com.. No ale chyba nie powinienem narzekać jeśli coś już zaczęło się dziać. Nowy player, zintegrowany we wszystkich przeglądanych aktualnie stronach to coś wspaniałego.
Czy w nowej wersji będzie możliwość wyboru domyślnego formatu ściąganych plików innego od mp3? Póki co klikając "pobierz" muszę rezygnować ze ściągania plików w mp3 i dopiero zaczynam właściwe ściąganie ;)
Wygląda dobrze - ale nie zamierzam słodzić. Myślałem że dostane białej gorączki zanim włącze muze oczywiście przedtem szukałem swoich albumów. Wyzywać na was zacząłem gdy nie mogłem znaleźć jakiegokolwiek sposobu kontakty z wami. Fonkcja pobieraznia przez przeglądarke zarąbista rzecz. Ale wasz odtwarzacz do kitu. Jego uruchomienie to masakra. Urzywam opery, łącze mam 1 megowe - nigdy nie było problemów, a tu - ładuje się nie wiadomo ile - w ogóle lista odtwarzanych utworków w otwaracz jakaś nie taka - nic nie widać - ogólnie kicha. (czakamy na poprawe). NAJWARZNIEJSZE - link przy albumach do słuchania przez WINAMPA - to najważniejsza rzecz jaka powinna działać w równie dobry sposób jak w poprzedniej wersji
Życze powodzenia i sobie cierpliwości:) mój kontakt gg:7207795
Bedzie wkrotce mozliwe wybrac format i takze sposob pobierania. Technicy wlasnie pracuja nad tym.
Z Opera sa niestety problemy, jesli mozesz skorzystaj z Firefoxa na razie, najpierw musimy sie skupic na bardziej popularne browser jaki wlasnie Firefox lub Internet Explorer, a jak tylko technicy maja troche czasu bedzie wszystko poprawione takze w Operze.
Winamp: jeszcze nie jest zdecydowane czy ta funkcja bedzie dostepna tez w nowej wersji, ale jak to nie jest czyms bardzo skomplikowanego, jest na to wielki szans ze bedzie.
Dzieki bardzo za cierpliwosc i dopuki znow bedzie strona kontaktow : contact@jamendo.com
Cześć . Popieram zmiany są w większości na plus , jest bardziej czytelnie. Ale zgadzam się opiniom @Skrzata: mam Opere i jest tak jak u niego,odtwarzac chodzi baaardzo powoli. Do tej pory utworów słuchałem przy pomocy Foobara lub Winampa i tego mi w tej wersji Jamendo bardzo brakuje.
WinAmp - ta funkcja sprawiła że zacząłem słuchać Jamendo - wszelkie - jakie by to nie były odtwarzarki on-line - są do bani. Tak tak jak dać alkoholikowi bolsa bez etanolu....:) Postarajcie się - pewnie nie tylko ja prosze - gdy uruchomicie winampa to już nic operą nie musicie kombinować - tylko aby podawało adres ścierzki do winampa, a winamp se poradzi:) Pozdro
OO jeszcze jedno - gdy jesteśmy w jakimś albumie prób albumów podobnych powinnu byś wyrażnie pokazane wszystkie albymy danego artysty lub link to profilu artysty gdzie bedą odnośniki do jego wszystkich płyt (w starej było to dobrze rozwiązane)
Skasowac playliste lub ulubiony album: prosimy o cierpliwosc, na pewno bedzie, ale nie mozemy powiedziec dokladnie kiedy. Jesli idzie wszystko dobrze z testami, to od dzis bedzie mozna wybrac odtwarzac i tez sposob pobrierania. (W razie jakiegos bugu troszke pozniej - ale na pewno bardzo wkrotce !!!)
Skrzat, aby widziec wszystkie albumy danego artysty, kliknij na jego nazwe gdziekolwiek na stronie, to ci daje jego profil z albumami.
Mnie osobiście zajeło troche czasu zanim "dopatrzyłem" sie opcji dodaj do ulubionych ;) Wpierw myślałem, ze to serduszko to jakis ozdobnik, gdyż inne opcje maja swoje opisy z ikonką np. Lista odtwarzania (i jest krzyżyk), Poleć, napisz recencje itd. Natomiast serduszko jest bez żadnego opisu. I do póki sie na nie nie kliknie tak naprawdę nie wiadomo do czego służy, bo żaden hint się nie pokazuje ;) A więc, jako typowy przedstawiciel płci brzydkiej, zanim moja inteligencja zaskoczyła wodziłem oczyma, po całej stronie w poszukiwaniu napisu dodaj do ulubionych :)
A tak poza tym to Jamendo jest cudowne :) Korzystam z tego serwisku no, juz od pewnego czasu, posiadam pewną kolekcję ulubionych artystów i coraz rzadziej słucham radia z komercyjnym chłamem :P
Super...jak tylko mam okazję, to zawsze reklamuję ten serwis - od choćby nawet w opisie na gg :)
sorry ale musze to powiedziec. jamendo wyglada strasznie. plikow w formacie mp3 pobrac sie nie da i nie wiadomo czy wogole beda jeszcze dostepne, rozplanowanie starej niebieskiej strony bylo duzo lepsze, bardziej logiczne. wkoncu nie w bajerach sila. takie strony jak kahvi czy magnatune jakos ciagle trzymaja sie starego wygladu a nikt nie narzeka na brak profesjonalizmu czy kiepski material na stronach. nie mam pojecia czy webmasterom spodobal sie windows vista czy moze ma to byc parodia ubuntu sponsorowana przez $ MS ale krotko mowiac spaprali strone i nie ma sie co oszukiwac, to nie kwestia przyzwyczajenia do nowej palety kolorow.
Mam pytanie jak polecic album bo ciezko mi to idzie na niebieskiej stronie nie bylo problemu a na nowej to nie wiem jak wybrac osobe ktorej chce polecic album,no i ten tekst "Czesc ..........itd" moze cos innego zapodacie.A po za tym to jamendo jest Ok.Serdecznie pozdrawiam i czekam na pomoc.
Jeszcze ja się dorzucę ze dwie uwagi. Obecnie nie mogę doszukać się na stronie informacji, że zostałem zaproszony do znajomych. Jedyne info to mail. Oraz brakuje mi na mojej głównej stronie box'u z nowymi albumami. Poza tym jest ok, trzeba się przyzwyczaić.
ok weronika kliknij na przycisk "pobierz" i sproboj wybrac zamiast ogg format mp3. oczywiscie mozna sciagnac pliki mp3 POJEDYNCZO na piechote poprostu z listy utworow na plycie ale w takim razie do czego sluzy przycisk "pobierz" ? na poczatku myslalem ze poprostu nie potrafie znalezc tej funkcji ale paru moich znajomych siedzacych na innych dystrybucjach tez ma z tym problem. jezeli ta funkcja naprawde istnieje to bylbym naprawde wdzieczny za info gdzie sie ona znajduje. wyjasnie od razu dlaczego zalezy mi tak na plikach mp3. wystarczy pobrac jakikolwiek album z gatunku ambient (szczerze polecam Brunette Models "Impresja szeptow" albo cos Sulatusa) i posluchac tego w wersji mp3 i w wersji ogg. naprawde slychac roznice szczegolnie na siermieznym moc-u gdzie animacji brak.
buczyw o gustach sie nie dyskutuje to jasne ale rownie dobrze webmajstrzy mogli wprowadzic wymienne skorki. rozumiesz: ktos chce niebieskie - ma niebieskie, rozowe - rozowe itd.
Pietrek: mi chodziło tylko o to, aby na głównej stronie zamiast najpopularniejszych albumów były najnowsze. Ale jak nie, to świat się nie zawali, bogowie nie będą w nas miotać piorunami. P.S. Brunette Models jest rzeczywiście rewelacyjny.
buczyw to tez mogloby byc zapisane w profilu chociaz jak dla mnie to najmniejsza niedogodnosc. mysle ze jak zapisac linka do jamendo w przegladarce z ukladem najnowsze albumy na wierzchu to za kazdym razem wchodzac bedziesz je mial.
Czesc, Iosmaolos: wlasnie ten system polecania albumow w niebieskiej wersji zostal zmieniony bo jak naprzyklad polecales album znajomym, to kazdy znajomy dostal polecenie a moze nie kazdy chcial. Teraz mozesz wybrac ktoremu chcesz polecac (piszesz nazwe uzytkownika, albo adres email, jezeli twoj kolega nie ma konta na Jamendo). A co do tekstu, mozesz go zmienic, nawet usunac, nie jest w ogole obowiazkowy. pietrek: ..a moze chodzi ci o pobieranie list odtwarzania? tam rzeczywiscie nie mozna pobierac cale listy, tylko utwory. Ale nie ma przeczysku "pobierz" takiego jak przy albumach, wiec nie wiem czy dobrze rozumialam Ale albumy mozna, w calosci, sprobowalam jeszcze raz i dalej dziala. Ze strony mozna pobierac w Mp3 a z torrentow w Mp3 i Ogg. Jakos czuje ze jednak nie odpowiedzialam, prosze o feedback...
buczyw, najnowsze albumy byly w starej wersji na homepage, a moze znow beda. A tymczasem: mozesz sortowac albumy wdlug "najnowsze publikacje Jamendo" na stronie Muzyka>Albumy>Sortuj wedlug
ok weronika. w starej wersji jamendo po kliknieciu na "pobierz" pojawialo sie okno z wyborem czy chce pobierac album przez emule czy bittorrent. kiedy kliknalem na bittorrent pojawialo sie nastepne okienko czy album ma byc w formacie mp3 czy ogg. wystarczylo ustawic odpowiednia wersje i sciagnac tracker. teraz po klinieciu na "pobierz" poprostu pojawia sie okienko ze firefox zapisuje trackera w formacie ogg. nie ma juz wyboru formatu. moge sciagnac utwory w formacie mp3 ale musze najpierw wejsc na album a kiedy pokaze mi sie lista utworow na nim kazdy utor sciagac osobno wtedy (co ciekawe) sciagnac je moge wylacznie w formacie mp3. jezeli znasz jakis sposob sciagania calych albumow przez bittorent ale w formacie mp3 to prosze o instrukcje. wogole to czy istniaja na tej stronie jakies instrukcje jak co robic ?
kamyk chlopie dzieki wielkie ! przeciez ja bym tego w zyciu nie znalazl. fakt ze to rozwiazanie kompletnie kalekie i za kazdym razem bede tam musial wlazic ale nic to. jakos to przezyje. jeszcze raz dzieki kamyk i @!#@# nowe jamendo !
ehm. raz wybierasz sobie sposob pobierania i sluchania to tak zostanie dopoki znow go zmienisz. Ale tez jak klikasz na pobierz (bez ustawienia preferencji) to otworzy sie okienko downloadowania a tam na dole masz "Dostępne także w sieciach P2P: BitTorrent MP3 lub BitTorrent OGG" . To klikasz na MP3 lub na OGG, co to chcesz, i juz. Nie rozumiem dlaczego nie znalazles tej opcji, jest to dosyc wydoczne chociaz.
dawno mnie tu nie było (kiepsko mi działało - a teraz jest niebo lepiej) -=super=-
tak tylko jeśli można jest tu od groma postów na forum,.. - i czy nie da sie zmontować opcji ułatwiającej np. zaznacz jako przeczytane kilka na raz, znacznie by ułatwiło by nawigacje ludkom takim jak ja (lub nowym) którzy nie wszystko chcą przeczytać a chcą mieć odznaczone stare posty by nie myliły się z nowymi - no chyba że jest bo ślepy człek może jestem albo porostu niedowidzę
a i jeszcze jedno tak dla sie czy gify to są tu w animacji czy nie - bo moje profity nie działały jako gif
weronika. tak dopiero kiedy sie ustawi pobieranie domyslne w paczce zip (pliki mp3) to oprocz tej paczki pokazuja sie skroty do torrentow mp3 i ogg. zamiast FAQ-a po polsku wystarczy wrocic do okienka z wyborem formatu albo zrobic przyciski z formatami. wkoncu mp3 lepiej traktuje soprany a ogg basy wiec powiedzmy Sulatusa lepiej sluchac w mp3 a 2Inventions czy Steva Allena w ogg.
ironmairo, klik Forum>Wszystkie dyskusje Tam na gorze widzisz dyskusje gdzie sie znajduja najnowsze posty a nizej te ktore sa mniej aktywne. Tak przynajmniej widzisz które sa wazniejsze. A poza tym mozesz sledzic slowa (ustawienie w preferencji), i na twojej stronie glownej masz zawsze newsfeed jezeli jedno z sledzionych slow sie pojawilo na forach.
A z reszta przyjdz regularnie, to nie masz takiego problemu jak za duzo nieprzeczytanych postow czesc
sie wie weronika już od dwóch dni jestem stałym bywalcem tego zacnego społeczeństwa i nie zamierzam go szybko opuszczać przynajmniej dopóki siwa broda do uszów sie nie dostanie i zatka je całkowicie bądź PC odmówi mi posłuszeństwa
czy tylko przes DIALOG morzena wyslac albumy na jamendo? bo mam internet radiowe i od jakis czas moge wyslac albumy ale nie moge wybrac licencja, po prostu sie zablokuje.
u kolega ktore ma DIALOG wszystko dziala... u TP nie wiem, nie znam nikogo ktore ma internet u nich.
program java dziala wszędzie a tutaj mam takie kwiaty , który obracają się za miast obrazów. dlatego nie moge wybrac licencja kiedy wysle nowe album. strona jest wogole wolna jak nie wiem, pol minuta zeby sie otwierac!
Mi brakuje spirali z Jamendo Blue.. można było sobie przy jej pomocy troche "pożeglować" na nieznane zakamarki Jamendo w wolnej chwili. Jest może jakaś opcja losowego odtwarzania albumów której się nie doszukalem?