Połącz się ze swoim kontem na Facebook

Odpowiedzi do recenzji użytkownika wpiszczek

1.  permalink
    Dziękuję bardzo za recenzję tak profesjonalną i dającą wiele do myślenia. Ten album to moja pierwsza produkcja w kręgu szeroko pojętej muzyki elektronicznej po 13 latach przerwy w tym temacie, więc pewne pomysły nagromadziły się i wybuchły sądzę z pewną przesadą, dzis czuję tak jakbym chciał za dużo powiedziec na tej płycie i dlatego pewnie album jest może troche zbyt eklektyczny, ten nowy materiał, który teraz powstaje powoli jest zdecydowanie bardziej spójny, co nie znaczy, że nie zamierzzam kontynuować tego co zacząłem, mam nadzieje, że mi sie uda, zobaczymy, jeszcze raz dzieki za recezję i wskazanie najciekawszych utworów, dzieki pozdrawiam!
  2.  permalink
    wpiszczek pisał(a): http://www.jamendo.com/pl/album/52077/review_detail?review_id=206313
    Ciekawa płyta. Mnóstwo nurtów, tyleż tematów. To nie jest eksploracja wybranej ścieżki, to raczej zarzucenie wędki w różnych kierunkach, wręcz na zasadzie "dla każdego coś miłego". Płyta, która równie dobrze może być początkiem, jak i końcem. Moim skromnym zdaniem "Monument" i "Pustelnik" to dwa utwory zdecydowanie warte wyróżnienia. Generalnie... będę czekał na następną produkcję.
    •  
      CommentAuthorwpiszczek
    • CommentTimeNov 7th 2009
     permalink
    Jestem bardzo ostrożny w swoich opiniach - nie jestem twórcą, a jedyne, co nas łączy to muzyka - autor przelewa w nuty swoją wypowiedź, ja w te same nuty wkładam swoją interpretację. Dodatkowo moja opinia jest mocno uwarunkowana tym, czego oczekuję od muzyki - a ponieważ jestem zwolennikiem nurtu "szkoły berlińskiej", stąd takie a nie inne wytypowanie utworów wartych wymienienia z nazwy (to działa i w drugą stronę, gregoriańskie klimaty mnie mocno odrzucają ;-). Niemniej, w każdym z utworów słychać, że masz coś do powiedzenia, nie jest to muzyka dla samej muzyki, co z założenia już jest ogromnym atutem tej płyty - niestety wiele z produkcji umieszczonych choćby na Jamendo, to produkcje w których oprócz warstwy instrumentalnej nie ma nic więcej, a Twoja płyta oprócz tego, że słychać instrumenty, zawiera jeszcze odczuwalny "wkład" emocji. Stąd właśnie, choć może nie wszystkie utwory przypadły mi do gustu (i bardzo dobrze, bo przecież nie na tym to polega żeby dogodzić wszystkim), moja pozytywna ocena tej płyty. Dziękuję :)

Forum powered by Vanilla